Executive coaching

Bent u manager en herkent u vragen als: Op welke manier kom ik los van mijn oude taken? Hoe weet ik wat de goede beslissing is? Binnen mijn MT moet de samenwerking beter, maar hoe? Hoe kan ik zaken loslaten en delegeren aan mensen die ik onvoldoende ken? Hoe zorg ik er voor dat mijn communicatie ook landt? En nu de OR niet meewerkt, welke weg moet ik dan bewandelen? Hoe laat ik mensen meer verantwoordelijkheid nemen? Hoe zorg ik er voor dat er harmonie is tussen directie en management en dat ze gezamenlijk de strategie, de doelen en de waarden delen? Hoe bereik ik mijn organisatiedoelen?

Vooruitgang doe jezelf. Vanuit de overtuiging dat ontwikkeling vanuit de kracht van de persoon zelf moet komen. Het geven van zelfinzicht is hierin cruciaal. Executive coaching helpt bij het onderkennen van en het focussen op jouw sterktes. Uiteraard kom je ook de zwaktes tegen en leer je er mee om te gaan. Dit in een vooral veilige omgeving. Leerervaringen worden omgezet in concrete acties en doelen. Managers die effectief gecoacht worden presteren beter. Nog belangrijker: ze zijn beter toegerust om veranderingen te sturen en waarde toe te voegen aan hun organisatie.

Doelen van coaching van managers:

  • Communicatief vaardig: kunnen schakelen op alle niveaus en omgaan met feedback
  • Metacommunicatie en helikopterview
  • Relativeringsvermogen
  • Verbreding en verdieping van zelfkennis en zelfinzicht
  • Ruimte scheppen en bieden
  • Compassie en liefde voor mensen ontwikkelen.

Effect: Het effect dat wordt bereikt zorgt voor betere en doelmatiger functioneren van het management en daarmee realisatie van de organisatiedoelen.

Hoe?
Het zijn van sparringpartner, gids en klankbord om het zelfinzicht en hun zelfbewustzijn van leidinggevenden te vergroten. Dit door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van bestuur, directie en management.

Kernwoord: (zakelijke) groei