Individuele coaching

Elk begeleidingstraject is anders en is afhankelijk van de vraag of de doelstelling. Te denken valt hier aan welke motivatie speelt er bij degene die wil worden gecoacht. Wat zijn je drijfveren, wat stimuleert je? En welk bewust zijn is er? Bewustzijn, dat is stil staan bij jezelf en weten wat er om je heen gebeurt en hoe je daardoor wordt beïnvloed (en hoe je daarmee de omgeving beïnvloedt) om vervolgens een keuze te maken.

Team coaching

Wat maakt dat een team niet optimaal presteert? Zijn er conflicten, is er sprake van een moeizame samenwerking of is er misschien veel verloop? Zijn er twijfels over de teamspirit? In welke mate zijn alle betrokkenen in het team volwassen in hun gedrag. Waaruit blijkt dat? Allemaal vragen die aan de orde kunnen komen, wanneer het gaat over teamcoaching. Het team wordt als een geheel gezien, als een systeem. De patronen in de onderlinge interactie worden gestuurd. Maar door welke opvattingen, welke drijfveren, welke waarden en normen?

Performance coaching

Hieronder valt alles dat te maken heeft met coachen om de prestatie(s) van de gecoachte te verbeteren. Het coachen op competenties, het ontwikkelen in algemene zin en direct werkgerelateerd, is hierin leidend.

Executive coaching

Als personal coach neem ik alle mogelijke van belang zijnde aspecten uit het leven van de gecoachte mee in zijn/haar benadering. Je kijkt daarbij naar zowel je werkomgeving als je privé-omgeving. Geprobeerd wordt om het leven van de gecoachte (weer terug) in balans te brengen.

Loopbaan coaching

De gecoachte ontdekt wie hij is, wat hij wil, waar hij goed in is en wat zijn drijfveren zijn. Vanuit dit plaatje leert hij zijn loopbaan te sturen naar de functie die bij hem past. Hiernaast vallen zaken als herplaatsing, outplacement of re-integratie. Er wordt gewerkt volgens de methode Hoogendijk.

shutterstock_153557303-LR